image

Educație financiară

Dat fiind faptul că în societatea zilelor de astăzi latura financiară ocupă un rol din ce în ce mai important, este impetuos necesară informarea și instruirea în acest sens. Astfel, venim în întâmpinarea nevoilor actuale cu un curs de Educație financiară.

În cadrul acestui curs ne propunem să răspundem la diferite întrebări legate de acest domeniu, cele mai populare fiind:
     Ce înseamnă un buget?
     Cum se construiește un buget?
     De câți bani avem nevoie pentru a trăi?
     Cum știu unde mă situez ca nivel al veniturilor?
     Ce cumpăr, cât cumpar și de unde cumpăr pentru a fi în conformitate cu bugetul meu?
De asemenea, intenționăm să abordăm această temă prin prisma diferențierii nevoilor de dorințe, să aducem în prim plan prețurile actuale ale diferitelor produse și servicii, stabilirea priorităților personale precum și modalități de investiție în contextual actual.

image

Cursul este adaptat nevoilor și particulariățtilor de vârstă astfel:
1. Copiilor cu vârstele cuprinse între 6 și 10 ani, care vor să facă un prim pas în descoperirea acestui domeniu vast, le oferim oportunitatea de a cunoaște banii și valoarea lor, precum și informații despre cum îi pot folosi eficient, conform nevoilor și particularităților de vârstă.
2. Categoriei de vârstă 10 : la acest nivel, discuțiile și aplicațiile practice vor răspunde nevoilor individuale și vor avea în vedere adaptarea situației actuale la resursele disponibile, precum și răspunsul la întrebarile enunțate anterior. 

Pentru copiii cu vârstele între 6 și 10 ani, cursul va avea 2 întâlniri a câte 2 ore în zile diferite, constând în discutii libere și ateliere practice desfășurate cu aceștia. Numărul minim de participanți este de 7, iar cel maxim de 10.

Pentru copiii cu vârstele peste 10 ani și pentru adulți, cursul este structurat pe 2 zile a câte 4 ore constând în prezentarea unor studii și în efectuarea unor lucrări practice care să îi ajute pe aceștia să identifice erorile clasice, găsind măsuri de corecție și redresare pentru a potența latura financiară și a scăpa de “grija zilei de mâine”. Cursurile se vor desfășura în zilele și la orele stabilite de comun accord cu participanții la curs, numărul acestora fiind de minimum 10.